Kontakt

dnd.vkci@gmail.com

098 929 1112

032 544 154

O nama

Volonteri

Radionice

Projekti

Vijesti

Programi

Radionice

Bajkaonica

Prepoznajući važnost pričanja priča, odnosno pripovijedanja DND Vinkovci provodi aktivnost pod nazivom „Bajkaonica“ . Bajkaonica je specifičan izvaninstitucionalni program odgoja i obrazovanja namijenjen djeci predškolske i mlađe školske dobi. Ona je besplatna, edukativna, organizirana i magična aktivnost.
(Klikom na sliku pogledajte galeriju)

Radionice pripovijedanja – Storytelling

Radionice su namijenjene djeci od 3. do 8. razreda koja žele naučiti vještinu pripovijedanja priča i bajki. Radionice se održavaju subotom u prostoriji DND Vinkovci. Storytelling je vještina pričanja priča koja pomaže razvoju pažnje, pamćenja i govora. Priče potiču maštu i razvijaju zajedništvo.
(Klikom na sliku pogledajte galeriju)

Za osmijeh djeteta u bolnici

Društvo Naša Djeca gotovo svakodnevno već gotovo 20. godina, u sklopu akcije Za osmijeh djeteta u bolnici koju provodi u suradnji sa Savezom  Društava “Naša Djeca” Hrvatske, Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju i Hrvatskom udrugom medicinskih sestara – pedijatrijska sekcija, organizira zabavne, kreativne i edukativne aktivnosti na Dječjem odjelu vinkovačke Opće bolnice kroz igraonicu ARTinčica. Ovu aktivnost provodimo kroz organiziranje posjeta poznatih ličnosti djeci u bolnici, gostovanja predstava, pojačana suradnja s Crvenim križem, Crvenim nosevima-klaunovima doktorima,  Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, osnovne škole i dječji vrtići i svi koji olakšavaju boravak djeci u bolnici i bolesnoj djeci izvan bolnice.
(Klikom na sliku pogledajte galeriju)

Kreativne likovne radionice

Kreativne i likovne  radionice su potpuno besplatne za svu djecu predškolske i osnovnoškolske dobi i na taj način dostupne svoj djeci bez obzira na njihov socijalni status i to je njihov glavni cilj. Kreativne i likovne radionice su planirane u Dječjem tjednu i prema potrebi.
(Klikom na sliku pogledajte galeriju)

Manifestacije i aktivnosti

Forum kazalište

DND Vinkovci  provodi radionice Forum kazališta s educiranim voditeljicama te sudjeluje na Motivacijskom danu u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Humanitarne akcije

Organiziramo  humanitarne akcije s obzirom na uočene potrebe u lokalnoj zajednici i na području cijele Republike Hrvatske.

Sajam zdravlja

Društvo Naša djeca Vinkovci sudjeluje na Sajmu zdravlja u Vinkovcima, te na štandu i radionicama  gdje daje svoj doprinos u uspjehu Sajma. U sklopu sajma organizira likovne radionice i predavanje naših stručnih suradnika s prigodnom temom.

Dan otvorenih vrata DND-a Vinkovci

U suradnji s Uredom za udruge Republike Hrvatske, provodimo Dane otvorenih vrata udruge s ciljem upoznavanjem šire javnosti s radom i ciljevima naše udruge.

Rimski dani

Na Rimskim danima organiziramo  likovne i kreativne radionice, Bajkaonicu, stare igre i druge prigodne aktivnosti za djecu  predškolskog i školskog uzrasta.

Ljetne aktivnosti

Sudjelujemo u aktivnostima grada Vinkovaca „Ljeto u Vinkovcima“ sa raznim aktivnostima. Kao što su organiziranje likovnih i kreativnih radionica, Bajkaonica i drugih aktivnosti s djecom i za djecu.

Dječje Vinkovačke jeseni

U sklopu Dječjih vinkovačkih jeseni organiziramo likovne radionice za zainteresirane sudionike kao i Dan tradicionalnih igara, te prodajemo naše radove i proizvode na štandu i tako  dijelom sufinancirati naš rad.

Obilježavanje dječjeg tjedna

Kroz cijeli dječji tjedan okupljamo djecu  na središnjem gradskom trgu  Bana Josipa Šokčevića sa sloganom Društva –  Ljubav djeci prije svega, te posjet gradonačelniku Vinkovaca, svečanu sjednicu  koordinacijskog odbora akcije Gradovi-općine prijatelji djece, te prigodne radionice, poruke djece odraslima, prigodni posjeti dječjem odjelu Opće bolnice, prigodne izložbe dječjih radova i druge aktivnosti u skladu s obilježavanjem dječjeg tjedna i smjernica Saveza društava naša djeca Hrvatske

Bakin šapat

Tijekom 2021. godine, članovi i volonteri DND-a Vinkovci prikupili su nekoliko priča i legendi. Izabrane su tri priče, koje su dorađene, lektorirane te na osnovu kojih su odrasle osobne s intelektualnim i mentalnim oštećenjem iz cjelodnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa iz Županje uz pomoć svoje voditeljice ilustrirali.
Slikovnica je tiskana u 100 primjeraka, tisak se financirao iz sredstava Vukovarsko srijemske županije.

Galerija fotografija