Kontakt

dnd.vkci@gmail.com

098 929 1112

032 544 154

O nama

Volonteri

Radionice

Projekti

Vijesti

Vijesti

Projekt Uskladimo boje 2

Projekt Uskladimo boje 2

Od 01.09.2023. godine, počeli smo s projektom “Uskladimo boje 2” koji je odobren od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ovaj projekt, zajedno s provedbom svih aktivnosti doprinosi pružanju aktivne podrške roditeljstvu na području grada Vinkovaca.

Volonterska akcija bojanja klupa i igrališta u parku Lenije

Volonterska akcija bojanja klupa i igrališta u parku Lenije

23.kolovoza 2023 u vinkovačkom parku Lenije održali smo volontersku akciju bojanja klupa i igrališta u parku Lenije. Na akciju se, uz odrasle volontere, odazvalo i pedesetak djece koja su, unatoč vrućinama, s veseljem prionula šmirglanju, bojanju i uljepšavanju našeg parka.Prvotno je bilo zamišljeno da se uređuju samo klupe, ali smo zbog velikog odaziva djece akciju proširili i na bojanje igrališta.

Ljetne kreativne radionice i Bajkaonica

Ljetne kreativne radionice i Bajkaonica

Tijekom ljetnih praznika održali smo zanimljive i kreativne radionice.
Kroz Ljetnu Bajkaonicu- kreativnu radionicu o moru i morskim stvorenjima, 10.8. smo zaronili u čarobni svijet morskih bića i izradili akvarij od kartona.
17.8. smo održali radionicu o kukcima. Djeca su saznala zašto su nam kukci važni i izradili svog omiljenog kukca od papira.

Radionice pisanja za mlade – KoLibri

Radionice pisanja za mlade – KoLibri

I u 2023. godini nastavili smo sa besplatnim radionicama pisanja za mlade. Susreti su se održavali svaku drugu srijedu tokom cijele školske godine, a vodila ju je prof. Nikolina Maletić, dugogodišnja voditeljica literarne grupe “Orion” u Gimnaziji M. A. Reljkovića.

Dani medijske pismenosti

Dani medijske pismenosti

Dječji gradski vijećnici grada Vinkovaca sudjelovali su tokom svibnja na Danima medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku uz podršku Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Voditeljica Ana Mari, pokušala je osvijestiti svoje vijećnike o važnosti medijske pismenosti kroz radionicu, predavanje, filmsku projekciju te anketiranje. Cilj medijske pismenosti je potaknuti razgovore o medijima te sigurnom korištenju tehnologija!

STEM radionica

STEM radionica

U subotu 18. ožujka 2023. godine održali smo prvu STEM radionicu. Mali kemičari zajedno sa našom volonterkom Marijanom Grec radili su super stvari kao što su raznobojna kiša, tornado u boci, super štapić, što sve mogu plinovi, crtanje po mlijeku. Tako su se djeca na zanimljiv način upoznala s nekim novim kemijskim pojmovima i vještinama. Na ovoj aktivnosti sudjelovalo je 10 djece.

Logopedske radionice

Logopedske radionice

Tokom veljače 2023. godine, Društvo Naša djeca Vinkovci je provodilo logopedske radionice namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta. Ove radionice je provodila naša volonterka logopetkinja Sara Zlojić. a radionice su se odnosile na vježbanje izgovora glasom. Radionice su bile namijenjene djeci starijoj od 5 godina koja imaju teškoće s izgovorom pojedinih glasova. Ideja radionica je osvijestiti pravilan izgovor i u sat vremena ga vježbati kroz strukturirane društvene igre prilagođene logopedskim ciljevima.

Snimanje spota za natječaj “Žuta točka”

Snimanje spota za natječaj “Žuta točka”

28. veljače 2023. godine u suradnji sa ORION info snimili smo spot za predstavljanje i javno nadmetanje na natječaju Žuta točka koje je u Zagrebu predstavila predsjednica Društva Naša djeca Vinkovci Helena Crnjak. Na snimanju spota, teksta i pjesme sudjelovalo je 24 djece iz grada Vinkovaca. Spot možete pogledati na youtube kanalu Društva i ovdje na web stranici Društva.

Javni poziv za dodjelu nagrade “Emil Paravina”

Javni poziv za dodjelu nagrade “Emil Paravina”

Nagradu „Emil Paravina“ pokreće Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske za postignuća na području aktivne dječje participacije i dječjih prava. Riječ je o prvoj godišnjoj nagradi za prava djeteta i aktivno dječje sudjelovanje koja se dodjeljuje DJECI. Nagradom se želi potaknuti djecu na zalaganje za dječja prava, čiji se glas poštuje, čuje i uvažava.