Kontakt

dnd.vkci@gmail.com

098 929 1112

032 544 154

O nama

Volonteri

Radionice

Projekti

Vijesti

Kuća Naše djece

Javna kampanja za izgradnju kuće za djecu, mlade i obitelji

Doniraj za izgradnju “Točkice”

IBAN računa: HR1323400091511249907

Skeniraj bar kod:

Društvo Naša djeca Vinkovci osnovano je 1996. od kada predani volonteri organiziraju brojne aktivnosti za djecu i roditelje.

Funkcioniramo u relativno malom prostoru koji služi kao i igraonica, i ured, i kreativnica i samim time smo ograničeni u broju i vrsti aktivnosti koje možemo provoditi, kao i broju djece koja mogu sudjelovati u njima.

Iz tog razloga smo odlučili pokrenuti javnu kampanju za izgradnju kuće za djecu, mlade i obitelji ” Točkica”.

Različite su aktivnosti kojima se još želimo baviti, od izrade kratkih filmova, dramskog studija, likovnih radionica, stvaranja video reportaža vezanih uz život grada, senzorne igre za djecu s teškoćama, igraonica do pružanja psihološke pomoći. Uspješno surađujemo s lokalnom zajednicom, različitim stručnjacima, psiholozima, logopedima, radnim terapeutima, učiteljima i s jako velikim brojem udruga.
Trebamo mjesto gdje će se i djeca i roditelji osjećati sigurno, doći potražiti savjet i podršku. Bila bi to kuća “otvorenih vrata” koja surađuje s lokalnom zajednicom i osluškuje potrebe zajednice.
Provodili bi se i preventivni programi, stručna usavršavanja, unapređenje roditeljstva, savjetovanja.

Sve radionice jesu i uvijek će biti besplatne i potičemo da se u njih uključi što veći broj djece našega grada.

Razdoblje koje je pred Društvom Naša djeca Vinkovci obilježiti će donacijska kampanja. Krupan je to zalogaj, ali vjerujemo u uspjeh.
„Trenutno obavljamo razgovore s donatorima koji su nam se već javili, a uskoro krećemo u brendiranje i internet promociju. U prvom dijelu kampanje, do lipnja sljedeće godine, planiramo osigurati zemljište. Projektnu dokumentaciju nam je donirao Winning j.d.o.o., a Elemont Neon d.o.o. nas prati s promidžbenim materijalima. U svakom slučaju priča se „zakotrljala”  i idemo korak po korak prema našem cilju”.

Povodom početka kampanje napravili smo javno predstavljanje u sklopu sklopu kojeg je održana humanitarnu aukcija knjiga koje nam je donirao gosp. Nediljko Matić, a istog dana je u Gradskom parku Vinkovci održana slikarska radionica za djecu koju je vodio dr.art. Marko Šošić. Hvala svima koji su sudjelovali u aukciji, Vaš doprinos nam je iznimno bitan jer svakom donacijom smo korak bliže izgradnji “Točkice” u kojoj će Naša djeca moći sigurno i slobodno provoditi svoje vrijeme i razvijati svoj potencijal.